Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Hulpverleners en academici willen harddrugs legaliseren

Een nieuwe burgerbeweging wil zowel soft- als harddrugs uit de criminele sfeer halen en pleit voor een totale legalisering. De beweging Smart On Drugs, opgericht door academici en hulpverleners, organiseert vanavond een lanceringsevenement. Daarin zetten ze zich af tegen de War on Drugs die Bart De Wever in Antwerpen voert. De leden willen dat drugs legaal verkocht kunnen worden, gebruikersruimten worden ingericht en hulpverlening voor problematische gebruikers wordt uitgebreid.

134 reacties

  • Tino Laenen

    5 jaar geleden
    Dat ze alles verkopen via de apotheker via identiteitscontrole. Dan kn de sociale zekerheid betaald worden en gaat de staatsschuld naar beneden, gewoon door BTW te heffen. Bovendien kan er dan betere kwaliteit geleverd worden wat het dodenaantal serieus naar beneden zou halen
  • Sonia Lockkamper

    5 jaar geleden
    even tellen hoeveel doden van drank? en hoeveel van weed? juist ja tot daar ok en verder geen medelijden met hard drug gebruikers
  • Eida Lam

    5 jaar geleden
    Ga maar naar Portland of San Fransisco kijken als je wil weten hoe dat zal uitdraaien, niet ten goede.
  • Dimitri Mostrey

    5 jaar geleden
    17 jaar geleden werden drugs gedecriminaliseerd in Portugal. 'Gepakt' worden heeft verregaande consequenties. Verlies op het recht van een reispas, sociale zekerheid (deels), bezoek aan openbare plaatsen waar alcohol wordt geserveerd én het uitoefenen van medische en transportgebonden beroepen. Gelegaliseerd??? Trouwens, om het debat te voeren in België is het 20 jaar te laat. Neen dus, beste academici.
  • André Ducournau

    5 jaar geleden
    Bob VERSCHUEREN, hoeveel alcoholbendes zijn er in België? Hoeveel alcoholoorlogen worden uitgevochten in onze straten? En de gevolgen van legaal gebruik van die rommel wordt enkel gesponsord door alcoholgebruikers? Er bestaan geen argumenten tegen drugs die niet gelden voor alcohol want alcohol is gewoon ook een harddrug. Er is gewoon geen verschil buiten hun arbitraire status. Ofwel ook alcohol verbieden, of wel alles decriminaliseren.