REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Topman Volvo waarschuwt voor “grote gevolgen” van Trumps handelsoorlog met China: “Prijs auto’s zal stijgen”

Autobouwer Volvo remt de aanwervingen voor zijn nieuwe fabriek in het Amerikaanse Charleston af. Dat heeft topman Håkan Samuelsson gezegd in een interview met de Amerikaanse krant USA Today. De Zweed klaagt over de handelsoorlog die president Donald Trump voert met China, en de daaruit voortvloeiende hoge heffingen.

17 reacties

  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    China is al 20 jaar met een handelsoorlog bezig maar in het naïeve westen (VS inbegrepen) hadden ze dat nog niet door.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Die spreekt al naar de mond van de Chinese partij.
  • Jean Huysmans

    5 jaar geleden
    Voor diegenen die het niet te best weten: de prijs van een auto in het Amerika van Mijnheer Trump ligt gemiddeld 30% lager dan in het Europa van Merkel, Juncker, Verhofstadt e.a. Hadden we maar een Trump in Europa.
  • Jean Huysmans

    5 jaar geleden
    De prijs van auto's zal in Europa vooral stijgen door de toenemende belastingen en taksen. Geen enkele EU lidstaat krijgt zijn begroting rond zonder bijkomende taksen. Dit lijkt mij ook normaal als je de, quasi volledige, bevolking van een ander continent ten laste neemt.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Auto's worden duurder - dus minder mensen kopen auto's - dus prijzen auto's dalen weer. Elementair, mijn beste meneer topman Samuelsson. Voorbeeld : toen je 20 jaar geleden naar Mercedes ging en korting vroeg kreeg je als antwoord vanuit de hoogte : 'voor korting moet je bij Opel zijn'. Vanmorgen gezien dat Mercedes 40 % korting geeft op stockwagens. Arrogantie straft altijd zichzelf. Topman Samuelsson heeft het duidelijk nog niet begrepen.