Het gebouw van het bedrijf is volledig verwoest.
Volledig scherm
Het gebouw van het bedrijf is volledig verwoest. © AP

Dodentol bij aanslag op Britse beveiligingsfirma in Kabul loopt op: 15 doden, 29 gewonden

Een aanval van de taliban op een gebouw van het Britse veiligheidsbedrijf G4S in de Afghaanse hoofdstad Kabul heeft uiteindelijk aan vijftien mensen het leven gekost, de vijf aanvallers inbegrepen. In totaal raakten 29 mensen gewond. Dat heeft een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten.

7 reacties

  • Juliaan Van Reeth

    5 jaar geleden
    Ondertussen is die oorlog in Afghanistan al bijna 18 jaar bezig! U leest het goed: achttien jaar! Tijd om het ginder af te bollen. Laat die Afghanen hun eigen boontjes doppen. Als die per se elkaar willen afmaken, het zij zo. Met die fanatieke islamieten valt toch niet te praten. Waarom nog langer de levens van onze soldaten op het spel zetten?
  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    zolang er godsdienst fanaten zijn zal het niet opgelost geraken maar ook de vluchtelingen die naar hier komen hebben nog datzelfde gedachten goed de shairia boven onze wetten geen respect voor vrouwen enz
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    mooi ,maar dan hadden ze beter een amerikaanse post gepakt of de amerikaanse ambasade en niet de engelse,al zijn die al even erg ,het is en blijft langs kanten ,moorden in mijn ogen ,
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Ze willen opkomen voor 'betere behandeling voor hun moslimbroeders' maar wie durft hen nu nog aan te werven? Hun moslimzusters en kinderen negeren ze of ze laten hen afzien... Welke werkgever vindt dit leuk?
  • José Lippens

    5 jaar geleden
    Laat al die jongelingen die weglopen naar EU terugsturen naar hun land om het te helpen verdedigen en terug op te bouwen (Geef ze een opleiding). Buitenlanders moeten daar een gedeelte van het vuile werk doen. Vaderlandsliefde is alleen nog godsdienstliefde geworden, die ze wel opdringen aan de EU burger.