© Action Images via Reuters

Spanning voor bokskamp tussen twee ongeslagen zwaargewichten: Tyson Fury verklaart de oorlog

Zwaargewichten Deontay Wilder en Tyson Fury staan zaterdag tegenover elkaar in hun langverwachte bokskamp in het Los Angeles Staples Center. Woensdag kwamen beide kemphanen een laatste keer bijeen op een persconferentie, wat uiteraard weer goed was voor de obligate show. Zo liet Fury optekenen dat hij de eerste wordt die Wilder knock-out zal slaan.

Wilder is de regerende WBC-kampioen bij de zwaargewichten. Fury is ex-kampioen in de IBF-, WBA- en WBO-bond. In juni vierde hij zijn rentree na een dopingschorsing en een pauze van 2,5 jaar, waarin hij worstelde met een depressie en druggebruik. Zowel Wilder als Fury verloor nog nooit een kamp.

“Ik ga zijn gezicht eraf boksen, en daarna sla ik hem knock-out”, zei Fury. “Na deze kamp zal je bekendstaan als de kerel die knock-out werd geslagen door Tyson Fury. Hij weet dat hij gaat verliezen. Maar als hij wil knokken, laat de oorlog dan beginnen, geen probleem.”

© Action Images via Reuters

Beide boksers stonden op een gegeven moment hoofd tegen hoofd. En op dat moment voelde Wilder naar eigen zeggen een zwakte bij Fury. “Ik zie de angst in hem”, verklaarde Wilder. “Angst kan je ruiken, ik weet ook hoe het eruitziet. Hij is bang, en dat zou hij ook moeten zijn. Ik ben heel gevaarlijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer