Bob.be
Volledig scherm
© Bob.be

Elke twee uur een ongeval met bestuurder onder invloed: bobcampagne pakt uit met Sven Nys, Philippe Gilbert en acteur Christophe Haddad

ShowbizzIn 2017 waren er 4.210 ongevallen met doden of gewonden waarbij een bestuurder onder invloed van alcohol betrokken was. Dat komt neer op 1 ongeval elke twee uur. Dat aantal daalt elk jaar, maar slechts heel traag. Het probleem in ons land blijft dan ook de sociale norm, melden de verschillende verkeersveiligheidsorganisaties achter de jaarlijkse bobcampagne: nog te vaak durft de Belg niets zeggen als iemand die gedronken heeft, nog wil gaan rijden. Om bij te dragen aan een mentaliteitswijziging blijven de bobcampagnes daarom meer dan ooit nodig, klinkt het. De slogan van dit jaar is kort maar krachtig: ‘BOB = nul op!’.

13 reacties

  • Herman Cohen

    5 jaar geleden
    De anti-alcohol lobby is weer bezig ,gesteund door de politie die weer massa's geld gaan verdienen aan zondag, weekend en nachturen en zo vind ieder zijn voordeel, alleen kloppen de cijfers ? gebeuren er geen ongevallen met mensen die niets gedronken hebben? Heeft stress, vermoeidheid, domheid, of vooral de bedenkelijke infrastructuur geen aandeel in ongevallen?. Elk ongeval is één te veel maar dit is toch echt te kort door de bocht.
  • wim rooyakkers

    5 jaar geleden
    Als ik zie wat er op een cyclocross wordt gezopen,en gewoon in de auto naar huis.dit is volkscultuur.
  • Joseph Van Gool

    5 jaar geleden
    En hoeveel ongevallen gebeuren er met bestuurders die niet gedronken hebben?
  • franky de smedt

    5 jaar geleden
    hier in geraardsbergen rijdt je niet onder invloed of ge zijt gepakt hier zijn altijd grote controles en dat vindt ik heel goed
  • Guy Clays

    5 jaar geleden
    Ok.Maak taxi s goedkoper en openbaar vervoer MOET veel beter en in t we 24 u op 24. Dan kan er een verandering komen anders niet.