Professor Marc De Vos.
Volledig scherm
Professor Marc De Vos. © rv

Professor arbeidsrecht Marc De Vos kritisch over migratiepact: “Bezint eer ge begint”

Het VN-migratiepact, een splijtzwam binnen de federale regering, raakt aan de essentie van onze soevereine democratische rechtsstaat. Dat zegt professor arbeidsrecht Marc De Vos in een opiniestuk in Trends. “We moeten onszelf geen blaasjes wijsmaken. Het VN-migratiepact is geen vrijblijvend vodje papier. Als België het pact ondertekent, zal dat niet zonder gevolgen blijven.”

92 reacties

  • Dirk Verheyden

    5 jaar geleden
    Of je nu voor of tegen het pact bent, zelfs al zou het je gelezen hebben... je mag niet vergeten dat we ooit zelf baat zullen hebben bij open grenzen. Stel dat het zeeniveau echt dramatisch stijgt, zullen we blij zijn dat we kunnen emigreren naar andere werelddelen. Daarmee heb ik niet beweerd dat we de hele wereld naar Europa moeten halen.
  • erik jagers

    5 jaar geleden
    Zeg Peeters Hubert, is dat niet juist het hele probleem? Dat veel burgers niet weten wat er in een pact staat terwijl de heren en dames politici dat pact wel willen goedkeuren? Godzijdank is er nog een VB dat de kat de bel aan gebonden heeft zodat de mensen zich wel kunnen informeren wat er aan het gebeuren is.
  • Marcel Willems

    5 jaar geleden
    @peeters hubert gelijk heb je en toch hebben velen de pretentie om hun oordeel te geven
  • hubert peeters

    5 jaar geleden
    van al die pummels hier beneden is er niemand die dat pact gelezen heeft
  • Marcel Willems

    5 jaar geleden
    Mr De Vos geeft zijn eigen visie over het pact.Het is niet omdat hij professor is dat hij gelijk heeft..,Vrije meningsuiting is zijn recht..Voor velen is de reactie nu vandaag ingegeven door electoraal voordeel..Zoiets zou moeten door het gehele parlement gestemd worden .omdat het de gehele bevolking aan gaat.NU speelt men politieke spelletjes en dat is niet eerlijk voor zo een ernstig probleem