34-jarige man is 10 keer veroordeeld in 10 jaar tijd en krijgt nu 11 maanden cel nadat hij vriendin rake klappen gaf

© © Pakhnyushchyy

Een 34-jarige man uit Kampenhout is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 11 maanden omdat hij in augustus zijn vriendin had geslagen en zich had verzet tegen zijn arrestatie. Het is voor de dertiger al de tiende veroordeling sinds 2009. Momenteel zit hij al een totaal van 50 maanden cel uit voor uiteenlopende feiten.

adm

Het laatste wapenfeit van de dertiger dateert van 16 april 2018 toen hij het met zijn ex-vriendin aan de stok kreeg, op haar appartement in Kampenhout. De dertiger gebruikte daarbij fysiek geweld zodat de vrouw zich genoodzaakt zag de politie te bellen. Toen die aankwam, weigerde de dertiger zich te laten arresteren en schold hij de agenten uit voor allerlei onfraais.

De man bleek bovendien geseind te staan voor verschillende veroordelingen, voor een totaal van 50 maanden. De laatste dateerde van mei 2018, toen hij veroordeeld werd tot 18 maanden cel. Sinds 2009 is de dertiger al 9 maal veroordeeld, voor intrafamiliaal geweld, opzettelijke slagen en verwondingen, diefstal, oplichting en verkrachting.

De verdediging pleitte nog voor een straf met probatie-uitstel en voerde aan dat de dertiger na een heel moeilijke periode net werk gevonden had en hoopte zijn schulden te kunnen afbetalen. Daarvoor moest hij echter een vast adres hebben en hij hoopte zich bij zijn ex-vriendin, bij wie hij al onofficieel woonde te kunnen inschrijven. Toen zij dat weigerde, verloor hij de pedalen, aldus de verdediging.

Het pleidooi vond weinig genade in de ogen van de rechtbank. Bovendien was een straf met probatie-uitstel ook niet meer mogelijk, gelet op de reeks eerdere veroordelingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen