Cohen pleitte vanmiddag schuldig voor een rechtbank in New York.
Volledig scherm
Cohen pleitte vanmiddag schuldig voor een rechtbank in New York. © EPA

Ex-advocaat van Trump bekent dat hij heeft gelogen tegen Congres in Rusland-onderzoek

Michael Cohen, de vroegere persoonlijke advocaat en ‘fixer’ van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft een voorlopige deal bereikt met speciaal aanklager Robert Mueller in de Rusland-affaire. Dat melden Amerikaanse media en bevestigt persbureau Reuters. Cohen bekende voor het gerecht schuld over leugens aan het Congres rond lobbywerk dat hij voor Trump deed in Rusland. Trump noemt Cohen in een reactie “zwak”.

26 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Als ik moet kiezen wie ik geloof, Cohen of Trump, weet ik het wel, hoor! Al was het alleen maar omdat Trump (bewust?) een geheugen als een zeef heeft, wat ook hier weer blijkt: "hij weet het niet meer precies".
  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    Jezelf informeren op betrouwbare media loont, Katrien, dan zou je misschien zo geen uitspraken doen. Je moet ook niet geloven wat sommige gefleste wiskundigen hier als waarheid mogen blijven verkondigen, ook al zijn het duidelijke leugens.
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Hij geeft toe dat hij voor Trump gelogen heeft uit loyauteit. Dit is een vereiste als je voor Trump werkt zeker. Dit kan zware gevolgen hebben. Omdat hij nu plots wel nog aan het foefelen was in Rusland tijdens de verkiezingen.
  • Katrien Weyn

    5 jaar geleden
    Wat is er strafbaar aan een Trump tower in Moskou bouwen? Wat heeft dit met de verkiezingen te maken? Twee maal niets!
  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Als Trump zegt dat Cohen liegt, dan weten we dus zeker dat Cohen de waarheid spreekt.