© Today

Vrouw viel twintig kilo af zonder dieet en dit is haar geheim

De Britse Nanette Cooley is twintig kilogram afgevallen, maar volgde daarvoor geen speciaal dieet. Het enige wat ze wel deed? Haar huis regelmatig en grondig opruimen. Want volgens experts leidt een goede organisatie van je woonst tot gezonde keuzes wat je eten betreft.

vwh

Het is wetenschappelijk bewezen door een onderzoek van The American Association of Nurse Anesthetists: mensen met rommelige huizen, lopen tot 77 procent meer kans om overgewicht te ontwikkelen. De 54-jarige Nanette Cooley uit Groot-Brittannië kan ervan meespreken. Zij woog enkele jaren geleden twintig kilogram meer dan vandaag en deed haar verhaal aan nieuwssite Today. Ze vetelde dat ze als hardwerkende mama ettelijke kilo’s was bijgekomen. “Ik leefde in chaos en troostte mezelf vaak met eten”, zei de hardwerkende mama. Plots voelde ze zich klaar voor een nieuwe start en pakte ze tezelfdertijd de rommel in huis en haar overgewicht aan. Wat blijkt? De grote opruimwerken leidden ertoe dat Cooley flink afviel.

Niet uitzonderlijk

“Straf, maar geen uitzondering”, zegt organisatietalent en schrijver van het boek 'Lose the Clutter, Lose the Weight’ Peter Walsh. “Je gaat naar huis, je treft een puinhoop aan en je voelt je moedeloos. Je weet niet waar te beginnen en je bent al uitgeput als je denkt aan al het werk er in opruimen kruipt”, zegt hij. Hij voegt eraan toe dat nette ruimtes als het ware fungeren als een katalysator voor een nieuwe, gezonde levensstijl. Iedereen kan het, maar je moet wel grondig te werk gaan.”

Rustig aanpassen

Walsh geeft nog mee dat het een geleidelijk proces is. Probeer eerst je weken beter te organiseren en dan komt er automatisch meer tijd vrij om aan lichaamsbeweging te doen en gezond te koken. Het gewichtsverlies is daar een mooi meegenomen resultaat van. Hulp nodig bij het plannen? Misschien is een bullet journal wel iets voor jou.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer