“Meer dan kwart van leerlingen uit tweede graad secundair onderwijs had voorbije jaar professionele hulp nodig, maar heeft die niet gezocht”

Meer dan een kwart van de leerlingen (27 procent) uit de tweede graad van het secundair onderwijs had het voorbije jaar professionele hulp nodig, maar heeft die niet gezocht. Dat blijkt uit een bevraging in 2017 bij 500 leerlingen uit 19 Vlaamse secundaire scholen. De bevraging gebeurde door de onderzoeksgroep ‘Family and Population Studies’ aan de KU Leuven. De resultaten staan te lezen op de Dagkrant van de KU Leuven. 

4 reacties

  • Rania Desaegher

    5 jaar geleden
    In de tijd toen sociale media nog niet bestonden , leken leerlingen niet zo ongelukkig te zijn. Nu zijn jongeren veel te veel bezig met de mening van anderen . Vroeger was er nog veel minder professionele hulp en toch trokken wij onze plan.
  • Ka Ka

    5 jaar geleden
    Scholen moeten standaard verplicht worden om uit te leggen hoe professionele hulp in elkaar zit en hoe je het kan bereiken. Dit is toch wel evenbelangrijk als sexuele educatie.
  • Ka Ka

    5 jaar geleden
    Probleem is dat niemand ook weet hoe je precies professioneel hulp moet zoeken en hoe het in elkaar zit. Het lijkt als iets dat ongemakkelijk te bereiken is terwijl het eigenlijk wel heel simpel en gemakkelijk is om professioneel hulp te ontvangen.
  • Claudia Rosseel

    5 jaar geleden
    Als de ouders niet positief staan tegenover professionele hulp, en de jongere kan dit niet zelf betalen, lijkt het me niet vreemd dat er zoveel zijn die niet de hulp (kunnen) zoeken die ze nodig hebben.