© AFP

Stier neemt wraak op matador die oren van andere stier afhakte

Boontje komt om zijn loontje? Zo lijkt het wel! Een vrouwelijke stierenvechter die vorig jaar de oren van een stier afhakte, werd afgelopen weekend op de grond gesmakt door een andere stier.

lbo

De Franse Lea Vicens is een ‘rejoneadora’, een stierenvechter op een paard. De 31-jarige vrouw, die in Sevilla werkt en woont, kreeg vorig jaar heel wat kritiek over zich heen door een foto waarop ze te zien is met in haar hand afgesneden oren van een stier. Die stier had ze net gedood. Dat deed ze nadat de stier haar van haar paard had gegooid, en haar zo bijna gedood had, op een festival in Nimes, in het zuiden van Frankrijk.

© © AFP

Afgelopen weekend zat Vicens weer op een paard, op een festival in Zaragoza in Spanje. Maar ook dit keer kreeg de stier die ze in de arena bespeelde haar te pakken. Nadat ze twee scherpe stokken in de rug van de stier had gegooid, viel die haar en haar paard aan. Net als in mei vorig jaar, smakte Vicens weer tegen de grond, met de hoorns van de stier in haar net. Maar net voor de stier haar opnieuw wilde aanvallen, konden omstaanders haar in veiligheid brengen.

Een paar dagen geleden nog kreeg matador Juan José Padilla op hetzelfde festival een hoorn van een stier in zijn oog, net zoals dat hij 5 jaar geleden een oog verloor bij een stierengevecht.

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER