© VTM

Onverwacht: ‘Familie’ eindigt in moord op vaste waarde

De doordeweekse donderdagavond van ‘Familie’ is razendsnel geëscaleerd in een heftige aflevering. Televisiekijkend Vlaanderen kreeg immers te zien hoe Marie (gespeeld door Lien Van de Kelder) plots compleet door het lint ging, toen Evy haar uitdaagde. Het gevolg is schokkend: Evy wordt verstikt en actrice Marianne Devriese krijgt een definitieve dramatische exit.

mrra

De voorbije weken dartelden de personages uit ‘Familie’ nog rond het onderwerp van de seizoensfinale van juni: de steekpartij op Amélie (gespeeld door Erika Van Tielen). Vooral Evy beet zich vast in het onderzoek en de voorbije dagen werd het duidelijk: ze was vastberaden de waarheid aan het licht te brengen en de dader te ontmaskeren.

Razendsnel geëscaleerd

Maar donderdagavond kregen de ‘Familie’-fans plots een heel nieuw dieptepunt te zien. Wanneer Evy op aangeven van Lars (Kürt Rogiers) haar pijlen richtte op Marie als dader van de steekpartij, maakte ze een zware inschattingsfout. Marie deinsde er in het verleden niet voor terug om haar eigen moeder - die haar verwaarloosde - te doden. Voor Lars en Evy genoeg aanwijzingen om Marie ook te verdenken van de aanslag op Amélie. Door de schuld in de schoenen van Véronique te schuiven, zou ze haar liefdesrivale immers definitief schaakmat kunnen zetten.

De confrontatie tussen Evy en Marie liep echter volledig uit de hand. Wanneer Evy aangaf dat Marie geen goede moeder zal kunnen zijn voor haar ongeboren kind, sloegen de stoppen door. In een plotse woede-uitbarsting verstikte Marie Evy in de zetel. Zij bleef levenloos - met de ogen wijd opengesperd - achter...

© VTM

Vaarwel aan vaste waarde

Met de dood van Evy zet ook actrice Marianne Devriese een punt achter haar rol als Evy Hermans in ‘Familie’. Al sinds 2013 was zij een vaste waarde in de Vlaamse soap. De eerste verschijning van haar rol dateert echter al van 2006, toen nog vertolkt door Sofie Truyen. Nu is het definitief over en uit voor het personage.

En wat voor gevolgen zal dat hebben? Want hoe reageert Maarten op de dood van zijn geliefde? En hoe komt het nieuws aan bij haar voormalige stalker Stan, die net is teruggekeerd nadat Evy hem neerschoot? En Marie, komt zij weg met een nieuwe moord?

Familie, elke weekdag, 20.05 uur, VTM.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer