Volgens de Franse Stichting voor het Kind, maakt 85 procent van de ouders in Frankrijk nog gebruik van de pedagogische tik bij de opvoeding van hun kinderen.
Volledig scherm
Volgens de Franse Stichting voor het Kind, maakt 85 procent van de ouders in Frankrijk nog gebruik van de pedagogische tik bij de opvoeding van hun kinderen. © Thinkstock

Frankrijk verbiedt pedagogische tik

Het Franse parlement heeft deze nacht het verbod op "ordinair educatief geweld" goedgekeurd. Ook de zogenaamde pedagogische tik van de ouders wordt hiermee dus afgekeurd, al gaat het vooral om een symbolisch verbod.

62 reacties

  • Caroline Bex

    5 jaar geleden
    Zou jij het apprecieren als je baas vindt dat je geen goed werk levert of niet goed luistert en je dan maar een klets op je poep krijgt of geslagen wordt met de riem? Nee? Waarom het wel oké vinden om kinderen te slaan?
  • Walter De Vuyst

    5 jaar geleden
    Fysiek geweld en een pedagogische tik vallen onder dezelfde noemer . Kinderen zijn vooral het slachtoffer van stress -situaties of allerhande problemen van de ouders die zich ten einde raad dan maar af reageren op de kinderen . Dus afschaffen .
  • dennis segers

    5 jaar geleden
    Ik vind het frapant dat zoveel mensen blijkbaar onbekwaam zijn om een kind op te voeden. Blijkbaar kunnen ze hun kinderen enkel respect bijbrengen door hen te bedreigen en te slaan. Het probleem lijkt me dan eerder bij deze ouders te liggen... Misschien te veel slaag gekregen als kind?
  • Geert Ferket

    5 jaar geleden
    Wat een dwaasheid. Een kind dat volhardt in de boosheid, ondanks alle pogingen om het met woorden op te lossen, verdient een tik. En anders loopt het op termijn slecht af.
  • Frank De Rycke

    5 jaar geleden
    Ik ben er niet aan dood gegaan ...in tegendeel !