Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Belg blijft verknocht aan zijn auto: allemaal samen legden we 84 miljard kilometer af

In 2017 hebben we allemaal samen 84,1 miljard kilometers met de wagen afgelegd, een lichte daling van 0,2 % ten opzichte van 2016. Dat blijkt uit een studie naar de afgelegde kilometers door Belgische voertuigen, die de FOD Mobiliteit en Vervoer jaarlijks publiceert. Na twee recordjaren is het de eerste keer sinds 2014 dat er een daling is. Daarmee rijden we gemiddeld 3 % meer kilometers per jaar dan onze buren uit Nederland en Frankrijk, mar wel 4 % minder dan in Duitsland. 

68 reacties

  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Peter Hegge: Helemaal mee eens. Hier staan er ook twee motorfietsen in de garage. Ik haal enkel de auto buiten tijdens ijzel of sneeuw (ploegenwerk). De auto doet jaarlijks ongeveer 5000 km. Eenmaal de week doe ik een ritje van 60 km om de auto niet helemaal te laten stilstaan.
  • Freddie Lamers

    5 jaar geleden
    Automobielen zijn nog veel te groot. De meeste rijden allemaal rond met een persoon aan het stuur. Maak ze kleiner voor maximaal een persoon. Zet er een lichte motor in die maximaal 120 kan, en maak ze fiscaal aantrekkelijk. Ruimtebesparing en brandstofbesparing en minder snelheidsboetes in een klap.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Een auto is voor mij een toestel om op een redelijk veilige en betaalbare en praktische manier van punt A naar punt B te gaan zonder meer. Ik zie ook wel dat er mooie auto's zijn zelf prachtige die zeer aangenaam rijden, maar helaas is het prijskaartje veel minder mooi.
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Dat komt ervan als je de treinticketten steeds duurder maakt!
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Stijn Bossuyt, als uw buurman u komt vragen elke jaar honderden euro’s bij te dragen voor zijn nieuwe wagen, bent u dan jaloers wanneer u dit weigert? Nochtans is het dat wat u verwacht van elke belastingbetaler. Bovendien leggen salariswagens dus dubbel zoveel kilometers af, en hebben we het dus over 10 %. En dat maakt inderdaad het verschil tussen al of niet in de file staan.