Johan Derksen bevindt zich in woelig water na zijn uitspraken in Veronica Inside.
Volledig scherm
Johan Derksen bevindt zich in woelig water na zijn uitspraken in Veronica Inside. © RV

Nederland in rep en roer na uitspraken van analist over homo’s in het voetbal: “Als je een beetje karakter hebt, kom je gewoon uit de kast”

Buitenlands voetbalJohan Derksen is voorpaginanieuws in Nederland. De reactie van de Nederlandse analist in het programma Veronica Inside op de brief die twee jonge voetbalsupporters stuurden naar de Nederlandse voetbalbond (KNVB) viel namelijk niet in goede aarde bij onze noorderburen. “Ik laat me niet gek maken door twee hysterische jonge homootjes”, vertelde Derksen. Waarop tientallen homoseksuelen op cynische wijze de hashtag #SorryJohan in het leven riepen.

25 reacties

  • ronny cuypers

    5 jaar geleden
    Zijn uitspraken leveren natuurlijk wel een enorme oplossing aan. Laten we het ijzer smeden als het heet is en 15 december uitroepen tot 'kom-uit-de-kast-dag'. Allemaal op die dag voor je geaardheid uitkomen, zowel holebi's als hetero's.
  • paul van gele

    5 jaar geleden
    Doe zekerst zo voort Johan Derksen met die hele ploeg van jou.
  • Charlie Sieber

    5 jaar geleden
    Wij hebben homo-vrienden in ons vriendenkring, en hun grapjes zijn vele malen erger dan die van Johan Derksen. Sterker nog, ze zijn zelfs fan van Voetbal Inside. Omdat de tafelheren over iedereen grapjes maken, niet alleen over homo's. Straks mogen cabaretiers ook geen grappen maken over de politiek, Islam .. etc.etc....
  • Eric Marysse

    5 jaar geleden
    Wat een verzuurde maatschappij... Met niks meer mag gelachen worden van de linkse o zo vredelievende en verdraagzame linkse niets uitten.
  • Hans Oxida

    5 jaar geleden
    Zurigheid dijdt verder uit. Het was om te lachen en niemand is dood!!!