iStock
Volledig scherm
© iStock

Lenzendraagster raakt oog kwijt door parasiet in kraantjeswater

binnenlandEen vrouw uit Essen verloor een oog door een parasiet in kraantjeswater. Wellicht zat de parasiet in het water van een douche die ze nam terwijl ze haar contactlenzen in had, zei de vrouw deze ochtend in het programma 'Start Je Dag' op Radio 2 Antwerpen. Een oogspecialiste van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen waarschuwde in het radioprogramma voor het risico van leidingwater voor dragers van contactlenzen.

13 reacties

  • Linda Wellekens

    5 jaar geleden
    Ik heb persoonlijk van een controleur gehoord dat hijzelf nooit drinkt van kraantjeswater want .... Ik drink al 45 jaar flessenwater; ook niet perfect, maar 90% beter.
  • Sam Govaerts

    5 jaar geleden
    Ik heb al 22 jaar lenzen, ik douche, zwem duik hiermee zonder ooit nog maar de minste ontsteking te hebben gehad. Als ik zonder ga zwemmen zou ik zo goed als blind in het water zijn. Heb namelijk een zeer hoge sterkte. Denk dat mevrouw gewoon pech heeft gehad...
  • Marie De Smedt

    5 jaar geleden
    ik drink toch geen kraantjes water , mijn buurman zegt dat hier nog altijd looden buizen liggen.zeer oude leidingen
  • Corrie Willems

    5 jaar geleden
    Ik heb al 40 jaar lenzen ( harde)en altijd met douche in gehad en afgespoelt met kraanwater zo een vaart zal het wel niet lopen. Ook met zwemmen in gelaten. Die mevrouw had gewoon erge pech.
  • Jos Indigne

    5 jaar geleden
    Zou het niet eerder te maken hebben met haar lenzen ??