Yvonne van Gennip (rechts).
Volledig scherm
Yvonne van Gennip (rechts). © Photo News

Tumult in Nederland: koffertje met urinemonsters verdween in 1985, schaatsbond hield het geheim en laat de zaak nu rusten

Meer sportEen verdwenen koffertje met urinemonsters van vier schaatssters zorgt in Nederland 33 jaar na het voorval voor ophef. Het koffertje is destijds ontvreemd, de urinestalen konden niet worden onderzocht. De schaatsbond hield de zaak geheim en geeft nu te kennen de affaire te laten rusten. 

11 reacties

  • Pedro Gonzalez

    5 jaar geleden
    Natuurlijk verdenkt men onmiddellijk het grote schaatsland Nederland omdat wij niemand hebben die tot aan hun enkels komt. Swings toch niet zeker?
  • Pedro Gonzalez

    5 jaar geleden
    Jeroom, heb jij dan de zon gezien?
  • Michael Kenters

    5 jaar geleden
    Oei, de Belgen hebben weer een stok om mee te slaan blijkbaar. Welnu, uit een WADA rapport van een aantal jaar geleden staat België op de 5e plaats wat betreft dopinggevallen, Nederland niet eens bij de top 10. Denk daar eens aan voordat u met een beschuldigende vinger naar NL wijst.
  • Dirk Verstraete

    5 jaar geleden
    Dan nog naief op de koop toe! Ik zou es willen weten hoeveel -over alle sporten heen- van die medailles op al die olympische spelen zuiver op de graat waren. Zwemmen, roeien, schaatsen, hockey enz
  • anno dirksen

    5 jaar geleden
    Gelukkig hebben vele Belgische wielrenners hun successen met wit brood en pindakaas gehaald hahahahaha