© BFM

Man in levensgevaar na aanrijding in Merksem: “Alles doen om zulke ongevallen te vermijden”

In Merksem is vrijdagochtend een man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding door een vrachtwagen. Het slachtoffer, een man van 56 uit Nederland, werd aangereden door een vrachtwagen die achteruit aan het rijden was.

dvd

Het ongeval deed zich voor bij Cleaning Thys NV, een firma aan de Vaartkaai die zich specialiseert in het reinigen van vrachtwagens en bestelwagens. Vrijdagochtend reed een tankwagen achterwaarts de wasplaats binnen om de binnenzijde van de tank te laten reinigen.

“Een chauffeur die stond te wachten terwijl zijn wagen werd gewassen, heeft om onbekende reden de veilige zone verlaten die met gele strepen is aangeduid”, zegt manager Wim Mulder van Cleaning Thys. “Hij kwam pal achter de vrachtwagen terecht die achteruit aan het rijden was en bleef daar staan. Enkele aanwezigen hebben nog geroepen dat hij uit de weg moest gaan, maar het was te laat.”

De man werd aangereden en raakte zwaargewond. Hij werd met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gevoerd en moet al zeker een operatie ondergaan.

Bij Cleaning Thys rijden dagelijks een dertigtal vracht- en tankwagens af en aan om gereinigd te worden. “We hebben twee banen en de vrachtwagens rijden er ongeveer om het half uur in en uit”, vertelt Mulder. “Als de wagens achterwaarts de wasplaats inrijden, rijden ze trager dan stapvoets. Ze worden bestuurd door ons eigen personeel met een gespecialiseerd rijbewijs. Ze moeten tussen metalen profielen worden gemanoeuvreerd met slechts enkele centimeter speling langs weerskanten. De chauffeurs kunnen onmogelijk zien wat er pal achter de oplegger staat. We begrijpen ook niet waarom het slachtoffer niet meer op tijd is weggeraakt, aangezien de vrachtwagen zo traag reed.”

Enkele medewerkers van Cleaning Thys waren zeer zwaar onder de indruk van het ongeval. “Zij zijn opgevangen door de dienst slachtofferhulp van de politie en mochten daarna naar huis”, vertelt Wim Mulder.

Het is de eerste keer in het tienjarige bestaan van Cleaning Thys dat er zo’n ongeval gebeurt. “Dit incident grijpt ons allemaal zwaar aan. Het slachtoffer is hier vaste klant, heel wat medewerkers kennen hem persoonlijk. We hebben meteen aan onze preventiedienst gevraagd welke maatregelen we kunnen nemen om te vermijden dat zo’n tragisch ongeval zich nog eens voordoet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER