Geert Wilders (PVV).
Volledig scherm
Geert Wilders (PVV). © ANP

Openbaar Ministerie ontkent partijdigheid bij "minder Marokkanen"-proces tegen Wilders

buitenlandDe politieke kleur van Geert Wilders of van zijn partij, de Partij voor de Vrijheid (PVV), speelde geen rol bij de beslissing van het Openbaar Ministerie (OM) om over te gaan tot strafvervolging wegens onder meer groepsbelediging en het aanzetten tot haat. Het gaat louter om wat hij zei, aldus het OM vandaag bij het begin van het proces in beroep tegen de voorman van de PVV.

8 reacties

  • Sam Valkenborgs

    5 jaar geleden
    Geef hem eens ongelijk..
  • Hans De Lille

    5 jaar geleden
    Overleg tussen ministerie en OM. Dit lijken wel belgische toestanden. Denk maar aan Guy Verafstoot die (met succes) op zoek ging naar een andere rechtbank om Vlaams Blok te veroordelen, toen het in Antwerpen niet wilde lukken. En hij was er nog fier op ook, de zelfverklaarde opperdemocraat.
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Zoiets zien we hier meerdere keren per dag. Dat komt nu net omdat je met ambtenaren, rechters en openbaar ministerie, die politiek benoemd zijn en zingen naar liedje van de partijpolitiek. Vermits rechts en extreem rechts nooit aan de macht mogen komen, zijn er geen benoemingen door hen en krijg je een rechtspraak dat politiek getint is.
  • Jonathan Wouters

    5 jaar geleden
    Mag je dat niet zeggen? Belachelijk.
  • Henri Troyat

    5 jaar geleden
    Laat me niet lachen. En het proces tegen Vlaams Blok destijds moest echt wel in het liberale bastion Gent gevoerd worden. Zo doorzichtig...