© © Sofie Silbermann

Bart Schols en Phara de Aguirre gaan ‘De afspraak’ afwisselend presenteren

Bart Schols krijgt vanaf januari als presentator van ‘De afspraak’ op tv-zender Canvas versterking van Phara de Aguirre. Dat heeft de persdienst van de VRT vrijdag meegedeeld.

Canvas wil “het gewicht van het sleutelprogramma” niet langer “het hele jaar door op de schouders van één presentator leggen, hoe sterk Bart ook is”, zegt netmanager Olivier Goris in de mededeling.

Bart Schols en Phara de Aguirre zullen het programma afwisselend presenteren in langere blokken. Zo zal Phara ‘De afspraak’ in goeie banen leiden tot aan de krokusvakantie. Daarna neemt Bart weer over. Zo hebben ze allebei de kans aan andere projecten voor de VRT te werken.

Volgens Steven Samyn, hoofdredacteur tv-duiding, blijft ‘De afspraak’ al enkele jaren kijkers winnen en is het programma uitgegroeid tot een vaste waarde voor VRT NWS. Dit najaar (september tot eind november) waren er luidens de mededeling gemiddeld 295.000 kijkers (live+7, nachtlus en VRT Nu inbegrepen).

Schols is opgetogen dat hij na drie en een half jaar “even op adem kan komen in de wetenschap dat een icoon als Phara” - voor hem “nog altijd de absolute topinterviewster in dit huis” - op zijn stoel komt zitten. De Aguirre vindt het “een grote eer” dat ze op Barts stoel mag zitten “tot het weer tijd is om aan de volgende verkiezingsprogramma’s te beginnen”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer