© Google Street View

Kruispunten A12 in Wilrijk en Aartselaar blijven dit weekend toch open

De voorbereidende werken aan de vijf kruispunten langs de A12 in Wilrijk en Aartselaar lopen vertraging op. Daardoor blijven de kruispunten dit weekend en het weekend daarna gewoon in dienst en worden ze niet afgesloten, zoals gepland was. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

dvd

In het kader van de uitrol van de nieuwe Verkeerslichtencoördinatiecomputer (VLCC) worden aan vier kruispunten in Aartselaar en één in Wilrijk voorbereidende werken uitgevoerd om vervolgens, gespreid over twee weekends, de nieuwe lichtenregelingen in gebruik te kunnen nemen.

“De ingebruikname was voorzien tijdens de eerste twee weekends van december”, zegt Jef Schoenmaekers van AWV. “De voorbereidende werken lopen echter vertraging op. Zo speelt het regenweer het maken van de kabelverbindingen parten en ook de boringen in de bermen lopen vertraging op doordat de aannemer in de grond op buizen en leidingen stoot die niet overeenstemmen met de locatie op de plannen.”

De voorbereidende werken zullen in december nog enige tijd doorlopen. De verkeershinder tijdens deze werken is beperkt.

De werken met de meeste hinder, de twee weekends van de effectieve ingebruikname van de lichtenregelingen, worden bijgevolg ook uitgesteld. Dit weekend (1-2 december) en het weekend daarna (8-9 december) blijven de kruispunten volledig in dienst en worden de zijstraten dus niet afgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER