Enkele automaten in Manhattan.
Volledig scherm
Enkele automaten in Manhattan. © AFP

Geen chips of snoep: deze automaat schenkt arme gezinnen drinkwater, nieuwe schoenen of een geit

Op verschillende plaatsen in de wereld verschenen automaten waarmee voorbijgangers voedsel, medische hulp of andere geschenken kunnen doneren aan arme gezinnen. Het verzamelde geld komt terecht bij liefdadigheidsinstellingen die de opbrengsten verdelen onder mensen die het hard nodig hebben. De ‘geef’-machines zijn een initiatief van de Mormoonse Kerk in de Verenigde Staten.

5 reacties

  • Anonymous

    5 jaar geleden
    De kerk zal er wel zo veel voor vragen dat er een hoop in hun eigen zak zal belanden.
  • Pieter Talboom

    5 jaar geleden
    Nick du feu; ik denk dat 'betalen met een creditcard' kan wanneer je een donatie doet, niet wanneer je om bijstand vraagt. Het werkt (denkik) zo; je kan kiezen wat je wilt doneren en vervolgens betalen met kredietkaart. Vind het ook niet erg duidelijk uitgelegd, maar zo heb ik het begrepen.
  • Nick Du-Feu

    5 jaar geleden
    Betalen kan met een kredietkaart. Mensen die beroep moeten doen op zo'n machines hebben meestal geen kredietkaart. En met een kredietkaart bestaat de kans erin dat men zich in de schulden werkt indien men teveel gaat kopen.
  • p. devillé

    5 jaar geleden
    En de strukturele aanpak van de problemen blijft maar altijd achterwege.De politieke kaste is de dienaar van het grootkapitaal.
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Gebruikt door... de rijken met een kredietkaart...