iStock
Volledig scherm
© iStock

Zoveel verdienen Vlaamse ziekenhuisartsen gemiddeld per jaar: een op zes verdient meer dan premier

binnenlandTussen de lonen van ziekenhuisartsen gaapt een zeer brede kloof, die niet alleen wordt bepaald door de verschillen in disciplines, maar ook door verschillen tussen ziekenhuizen onderling. Dat bericht De Morgen op basis van cijfers van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv).

18 reacties

  • Jan Baroen

    5 jaar geleden
    Deze mensen ogen inderdaad meer verdienen, maar dat ze dan ook het correcte bedrag op het getuigschrift invullen, een factuur maken of een witte kassa installeren.
  • Daisy Daelemans

    5 jaar geleden
    Er zijn er die die centen wel verdienen. Als ik zie dat mijn chirurg soms al om 8.00u in het ziekenhuis was, of 's avonds rond 20.00u nog door de gang liep, en dat bijna dagelijks, dan mogen deze mensen va mij wel wat extra verdienen.
  • Gerry Edam

    5 jaar geleden
    De grootste schande is het zogenaamde ereloon . Als NL medicijnman zou ik mijn ogen uit mijn kop schamen als ik daar recht op zou menen te hebben , met het salaris dat ik kreeg . Ik loop daar om mensen te helpen , en niet om voor Oom Dagobert te spelen . Je hebt als arts niet eens professionele autonomie , want de enigen die dat wel hebben zijn rechters .
  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Politiekers maken de mensen ziek, een specialist hersteld dat!
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    3. Hard werken: er zijn honderdduizenden in ons land die elke dag hard werken en voor een hongerloon. - 4.Lange opleiding en later aan de slag kunnen: vergeet niet wat een student geneeskunde de belastingbetaler elk jaar kost. - 5. Het punt dat Dr. Erik Van de Kelft zelf aanhaalt, waarvoor mijn appreciatie. Dokters hebben hun hoog inkomen te danken aan overheidsgeld (zonder tussenkomst van de ziekenfondsen zou voor velen een doktersraadpleging onbetaalbaar zijn).