(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © ANP XTRA

Groei Belgische economie in derde kwartaal iets lager dan verwacht

Het bruto binnenlands product (bbp) van ons land is in het derde kwartaal met 0,3 procent gegroeid tegenover het voorgaande kwartaal, zo meldt de Nationale Bank vrijdag. De groei ligt iets lager dan de eerdere ‘flitsschatting’. Eind oktober ging men uit van 0,4 procent groei.

7 reacties

  • Tim Peeters

    5 jaar geleden
    Nva werkt zegt men hier? Armoede is de laatste jaren nog nooit zo hoog geweest ook bij de werkenden diverse indexsprongen ,alle nutsvoorzieningen mega duur allerhande pestbelastingen.en staatsschuld blijft toenemen.
  • jo vandenberghe

    5 jaar geleden
    Dit zijn de berekeningen van NB,wat opvalt is dat de man in de straat van puur geluk zijn geel hesje aantrekt.
  • pipo de clown

    5 jaar geleden
    Dalende consumptie van de gezinnen? Steeds meer en meer mensen doen hun aankopen over de grens. Van daling is dus geen sprake maar wel van verlegging van plaats van aankoop.
  • johnny van havere

    5 jaar geleden
    Als we nu nog maar 0,4 % groei kennen weten we dat er slechte tijden op komst zijn want deze groei is enkel omdat er in Europa maandelijks 60 miljard ( fictief ) geld in de economie gepompt wordt . wacht maar als ze eens zouden stoppen met ( gratis ) geld bijdrukken . Je zal wat zien .
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Daling van 4,2% in de kleinhandel in september 2018 volgens Statbel, Jens van den Broeck. Waarschijnlijk veroorzaakt door de geweldige koopkrachtstijging van de Belgen.