De gelijkenissen tussen de Amerikaanse presidenten Donald Trump en Richard Nixon zijn makkelijk te vinden. Maar wie beter kijkt, ziet dat die vergelijking niet eerlijk is, voor Nixon.
Volledig scherm
De gelijkenissen tussen de Amerikaanse presidenten Donald Trump en Richard Nixon zijn makkelijk te vinden. Maar wie beter kijkt, ziet dat die vergelijking niet eerlijk is, voor Nixon. © AFP, AP

OPINIE. Trump is Nixon 2.0, maar net als Watergate bieden zijn schandalen ook kansen tot radicale verandering

Door de vele politieke schandalen wordt Donald Trump als president vaak vergeleken met zijn voorganger Richard Nixon. Die vergelijking is onterecht voor Nixon, schrijven René Lindstädt, Douglas B. Atkinson, Kevin Fahey en Zach Warner, juristen en politicologen aan de Universiteit van Cardiff. Ze wijzen erop dat de schandalen ook kansen bieden voor hervormingen, net zoals dat bij Nixon het geval was.

8 reacties

  • Dick Rötgers

    5 jaar geleden
    Wordt langszaam vervelend dat de pers Trump blijft demoniseren. De pogingen op Trump af te zetten komen voort uit acties van democraten die alles proberen om deze président te ondermijnen. Afluiterpraktijken van de FBI onder de Obama regering zijn te vergelijken met die van Watergate. Europe zou een voorbeeld kunnen nemen aan de slag vaardigheid van deze président.
  • dirk belis

    5 jaar geleden
    @ Marc deglin.U snapt deze en al de andere uitleg dan duidelijk niet!!!.Met deze uitleg word juist gezegd dat Trump nog veel!! Erger is dan Nixon en Trump is juist de grootste! Lover van de multinationals en zijn eigen zakken.Wake up!!!
  • Jose Delie

    5 jaar geleden
    Luc,en de bevolking wordt bedrogen door de fake president!!!
  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    Luc baken: bij de verkiezingen een verlies van 3 miljoen kiezers, met de midterms 9 miljoen mindere stemmen. Als je dan toch zo in zit met de bevolking dan wil je dit stuk onbenul dat meerderheid van de Amerikaanse kiezers gijzelt er gewoon uit.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    De beste president die USA ooit gehad heeft. Trump is geen politieker maar een nuchtere zakenman die doet wat hij zegt. Daar kunnen Europese leugenaars een deftig lesje aan pakken.