Landespolizeiinspektion Jena/RV
Volledig scherm
© Landespolizeiinspektion Jena/RV

Eindelijk gerechtigheid: man die Stephanie (10) verkrachtte en van brug smeet valt 27 jaar na moord door de mand en krijgt levenslang

Buitenland“Moord verjaart niet in Duitsland en dat is maar goed ook.” Dat zei de rechter vanmorgen toen hij de 66-jarige Hans-Joachim G. tot levenslang veroordeelde voor de ontvoering, de verkrachting en het doden van Stephanie Drews (10). De zaak bleef 27 jaar onopgelost, maar werd enkele maanden terug toch nog gekraakt door een clevere politievrouw. En nu kreeg de man de rekening gepresenteerd.

8 reacties

  • Elisa deJong

    5 jaar geleden
    Verjaren v moord is niet te vatten. Gelukkig is deze man gepakt
  • Frankie Deygers

    5 jaar geleden
    Dit is een goede wet in Duitsland die ze in België moeten overnemen dat moord niet verjaart. Als men dat in België had toegepast was de Bende van Nijvel en andere gevallen al opgelost. Nu hopen ze op de verjaring.
  • Philippe Schotte

    5 jaar geleden
    Beste Robert Labeke , vele moordzaken raken nu pas opgelost dank zij DNA sporen . In de States worden er nu nog moordenaars opgepakt die al veel langer vrij lopen dan 27 jaar en ook onschuldigen vrijgelaten die al meer dan 30 jaar vastzitten !
  • Ivo Vangeel

    5 jaar geleden
    Daar kan belgise justitie naar opkijken,want in Duitsland,zijn de straffen effectief zo.Geen wetjes,achtepoortjes,verjaring etc.
  • gerard doom

    5 jaar geleden
    Zware misdrijven mogen nooit verjaren...