BELGA
Volledig scherm
© BELGA

74 arrestaties tijdens Brusselse ‘gele hesjes’-betoging die uitdraait op geweld: “We zijn al ons krediet kwijt”

gele hesjesIn Brussel is een manifestatie van de gele hesjes-beweging ontsierd door geweld. Het protest escaleerde toen de politie het waterkanon inzette aan de Lambermont, de ambtswoning van premier Charles Michel. Toen de onlusten aanhielden bij Kunst-Wet begon de oproerpolitie aan een soort klopjacht op de betogers. Het traangas werd meermaals ingezet. 

264 reacties

  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    De studenten van vandaag zijn gelukkig slimmer LucVanDeGehuchte. Ook in UK is de Brexit er door toedoen van de overgebleven (slimme?) studenten van 1968. Hier in België zijn er putten gegraven die binnen 50 jaar nog niet kunnen gedicht worden. De belastingen die nu geind worden zijn net door die generatie gecreëerd. De wereld van vandaag is gans iets anders dan de wereld van 1968.
  • Luc Van De Gehuchte

    5 jaar geleden
    Waar blijven de studenten, zoals in mei 68, om structuur in de acties te brengen en de vernielers te weren.
  • james vroman

    5 jaar geleden
    alles is begonnen met die Duitse wagens met hun sjoemelsofware ...van toen zijn ze de grote oorlog begonnen tegen de diesel en schoten de prijzen de hoogte in ..
  • Sofie Vanderheyden

    5 jaar geleden
    En wie gaat die schade betalen? Denk eerder de gele hesjes en de rest van de bevolking dan de overheid hoor. Revolutie voor wat...nog minder geld?
  • dirk van hemelryck

    5 jaar geleden
    Dit is nog maar het puntje van de ijsberg...