AFP
Volledig scherm
© AFP

VIDEO. Wegen ingestort na krachtige aardbeving in Alaska. Grote schade aan huizen, vliegverkeer opgeschort

De grootste stad van Alaska, Anchorage, is getroffen door een aardbeving. Het epicentrum lag 12 kilometer ten noorden van de stad, op een diepte van 43 kilometer, meldt het Amerikaanse geologische instituut USGS. Na de beving zijn verschillende zware naschokken gevoeld.

7 reacties

  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    5 jaar geleden
    In Alaska zijn ze al een tijd lang proefboringen aan het doen om gas te winnen uit verbrijzelde rotsen. Daardoor wordt de ondergrond letterlijk en figuurlijk aan flarden geholpen. Zo hebben de bouwsektor, advokatenkantoren en de verzekeringswereld weer werk voor een tijdje.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Hopenlijk blijft de caldeira van Yellow Stone rustig.
  • Jos driesen

    5 jaar geleden
    Dominique de aarde bestaat 4,5 miljard jaar, gij denkt met een paar aardbevingen, bosbranden, tsunami’s en klimaatveranderingen dat de aarde omzeep is, hahaha... door de mens hahaha de natuur lacht met ons hoop dat je dat maar al te goed beseft! De natuur roeit ons zo uit als het zich wilt en zal herstellen!!
  • Nina Willems

    5 jaar geleden
    De planeet kan het niet meer aan, door de opwarming zal dit soort "rampen" meer voorkomen. We, de mensheid, wordt er af gegooid. Het is 5 na 12.
  • Christophe Moser

    5 jaar geleden
    Och, dat is bijna een normaal jaar. Er gebeuren daar trouwens de meeste aardbevingen waar dan ook ter wereld. En inderdaad Ferdinand 1964 was een topjaar met de hoogst gemeten tsunami ooit ca 400 meter (tegen een bergflank in een fjord zeg maar, maar toch). Als dat dicht bij de bewoonde wereld zou gebeuren dan zou iedereen het zich wel herinneren!