Zoon verkrachte jogster: “Laffe hond, je hebt ons gezin kapotgemaakt”

© rr

Op het proces over de brutale verkrachting, op 3 september 2016 in Vilvoorde, heeft advocaat Jef Vermassen fors uitgehaald naar de dader en zei dat het slachtoffer zo goed als vermoord werd. Haar zoon haalde zwaar uit naar de dader.

Op 3 september 2016 werd een vrouw vastgegrepen terwijl ze aan het joggen was op het wandelpad Schoewer aan de Bavaylei in Vilvoorde. De dader ging zeer brutaal te werk.

De man kon via DNA-sporen worden opgepakt en verscheen vandaag voor de strafrechter. De openbare aanklager eist 18 jaar cel met een bijkomende terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank.

H. (43) ging door een hel. “Haar oogkassen waren totaal verbrijzeld en tot op vandaag ziet ze dubbel, ziet ze zwarte vlekken en kan ze in bepaalde richtingen niet kijken”, pleitte meester Vermassen.

“Ook haar kaken waren totaal verbrijzeld. Talloze operaties zijn er geweest maar die hebben de schade niet kunnen herstellen. Ze kan nog steeds niet zonder pijn eten en zal dat nooit kunnen. De emotionele schade is zo mogelijk nog groter, en ook haar gezin is volledig verwoest.”

De vrouw is alleen gaan wonen omdat ze het thuis niet meer aankon, zo verklaarde ze zelf voor de rechtbank.

“Voor de feiten leefde ik voor mijn gezin en mijn kinderen”, zei ze. “Ik heb bewust mijn kinderen losgelaten omdat hun geluk nu ook op de eerste plaats komt. Ik heb die dag gevochten, maar ik was niet sterk genoeg, ik heb het toen niet gered en sindsdien probeer ik het elk uur van elke dag wel te redden. Ik blijf vechten om te overleven, maar ik zal nooit een winnaar zijn.”

Haar zoon haalde fors uit naar de dader: “Laffe hond, je hebt ons gezin kapotgemaakt”, riep hij.

Slechterik

Pascal P. nam zelf ook het woord, al was het enkel om te zeggen dat hij met de verkrachting niets te maken had.

De man wordt ook vervolgd voor een verkrachting en een poging doodslag op zijn ex-partner.

“Ze moest beschaamd zijn”, zei P. “Ik heb steeds alles voor haar gedaan, was er altijd voor haar en haar kind. Ik snap niet hoe ze dan vandaag durft te komen zeggen dat ik de slechterik ben.”

(tg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen