Journalist streamt live hoe hij hardhandig wordt aangepakt door politie in Brussel

gele hesjesDe Franse journalist Remy Buisine is in Brussel vandaag hardhandig aangepakt door de politie en zelfs even in de boeien geslagen. Dat is te zien op livebeelden die hij op dat moment aan het maken was. De politie van Brussel bevestigt aan VTM NIEUWS dat Buisine even is opgepakt en na een halfuur opnieuw is vrijgelaten.

63 reacties

  • Danny Damiaens

    5 jaar geleden
    Deze politieman is zijn zelfbeheersing totaal kwijt en moet dringend op non actief gezet worden.En zeker bij een dienstwapen in bezit een gevaar voor de maatschappij!Had beter een andere job gezocht.
  • censor

    5 jaar geleden
    Men mag wel agenten filmen, uitspraak rechtbank Brugge enkele maanden geleden.....
  • Danny Damiaens

    5 jaar geleden
    Hier gaat deze politieagent(?) duidelijk in de fout.We wonen niet in Rusland!Als men iedereen zo moet aan gaan ik denk dat er velen naar de rechtbank trekken.Duidelijk dat deze agent deze situatie niet aan kon en in feite een heel groot gevaar is met een dienstwapen!
  • Ludovic De Beuckeleer

    5 jaar geleden
    het is geweten dat je geen agenten mag filmen , doe je dat toch moet je de gevolgen dragen . indentiteitskaart is geen pers kaart , dus terecht dat hij opgepakt is , te meer omdat hij live streamt op faceboek , het medium bij uitstek om krapul op de been te krijgen.
  • guru rest

    5 jaar geleden
    Sommigen hier vergissen zich wel danig in de bevoegdheden van een politieman. Hij heeft u als burger geen orders te geven en gij moet NIET gehoorzamen zolang ge de wet niet overtreedt, hem niet bedreigd of verhinderd zijn werk uit te oefenen. Gaat ge rondspringen en jodelen op zijn commando ook misschien ? Dit is géén politiestaat he!