Fernand Keuleneer werd door N-VA naar voren geschoven.
Volledig scherm
Fernand Keuleneer werd door N-VA naar voren geschoven. © AFP

Voor elk wat wils: maar liefst zes experts mogen mening over migratiepact geven in Kamer

De experten die dinsdag in de Kamer uitleg mogen geven bij het VN-migratiepact zijn bekend. Jean-Luc Bodson, die als speciale gezant voor Asiel en Migratie de onderhandelingen voor ons land voerde, komt als eerste aan het woord.

63 reacties

  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    waarom moet dat pact nu ineens getekend worden. er is verdeeldheid onder de mensen kan men niet een jaar wachten en zien hoe het in andere landen toegepast word. waarvoor die haast.
  • Andté Herbots

    5 jaar geleden
    De meeste van deze reacties komen van mensen die dat pact niet gelezen hebben laat staan dat zij er iets van begrijpen.
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    En zo schuiven de politiekers de verantwoordelijkheid op de 'experten'. En baseren ze zich op hun rapporten en zijn het dan oneens, zoals gewoonlijk.
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Grote delen van het pact kinken net als Obama of Soros. Een pamflet voor globalisatie en afbraak van ons nationaal gevoel.
  • Theo Deronde

    5 jaar geleden
    Sommige politici beweren dat het bij het verdrag van Marrakesh alleen maar om intenties gaat en dat het niet bindend is. Dat is simpelweg niet waar. Volgens artikel 90 van Grondwet moet de regering de ontwikkeling van de internationale rechtsorde bevorderen. Alleen al deze bepaling kan de rechter ruimte bieden om bij de interpretatie van een bepaling omtrent de immigratie, een internationaal verdrag als uitgangspunt te nemen voor het interpreteren van een bepaling uit het vreemdelingrecht.