zaterdag 1 december 2018 - Genk
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Week van de friet

hasseltZocht u nog een excuus om dit weekend naar de frituur te gaan? Zoek niet verder, want het is voor de negentiende keer Week van de Friet. Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) onderstreept dit keer met de slogan ‘Samen smaakt een frietje beter’ de sociale functie van het frietkot. Deze fervente frituurbezoekers zijn het daar alvast roerend mee eens.

Roger rijdt op zijn 91ste nog elke zaterdag van het West-Vlaamse Loppem naar Pierkes Frit in Houthalen. “Op mijn ouderdom kan het morgen gedaan zijn, maar zo lang het kan, blijf ik komen.” Dick Demey

Roger (91) rijdt elke zaterdag 370 kilometer voor een pak frieten bij PIERKES FRIT in HOUTHALEN

“Nergens zo’n goeie frietjes”

houthalen-helchterenHoe trouw kan een klant zijn aan zijn frituur? De 91-jarige Roger Robbe uit het West-Vlaamse Loppem rijdt al bijna een halve eeuw elke zaterdag naar Houthalen-Helchteren voor zijn pak frieten bij Pierkes Frit. Heen en terug: 370 kilometer. “Er zijn veel frituren, maar geen enkele die zo’n goeie frietjes heeft”, lacht Roger.

Raymond Lemmens

GENK – FRITUUR @HOME

“Ze noemen me koude bockworst”

genkGenkenaar Andy Mazzei (34) dankt zelfs zijn bijnaam aan zijn liefde voor de frituur. “Ze noemen me ‘koude bockworst’. En sinds mijn vrijgezellenfeest weten ze ook in Malta wat dat is.”

Kristof Vadino

BRUSSEL - FRITLAND

“We raken het maar niet beu”

brusselStudenten Gijs Lambrechts (19) uit Hoeselt en Benjamin Cuyvers (20) uit Zonhoven bezegelen hun vriendschap wekelijks met frietjes aan de Brusselse Beurs.

Raymond Lemmens

TESSENDERLO – FRITUUR MOUSTACHE

“Nieuws van de week bespreken bij friet-stoofvlees”

tessenderloElke vrijdagavond zitten Jos Vrys (64) en zijn vrienden in frituur Moustache in het gehucht Hulst in Tessenderlo. “Bij gebrek aan café zijn we naar de frituur verhuisd”, zegt Jos.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws