Oud-minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open Vld) ontmoette tijdens zijn ambtstermijn Joseph Kabila in 2006 op de Algemene Vergadering van de VN in New York. Twee jaar later blies het Congolese regime de diplomatieke betrekkingen met ons land op.
Volledig scherm
Oud-minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open Vld) ontmoette tijdens zijn ambtstermijn Joseph Kabila in 2006 op de Algemene Vergadering van de VN in New York. Twee jaar later blies het Congolese regime de diplomatieke betrekkingen met ons land op. © BELGA

Kabila: "De Gucht is een kleine racist. Ik hou niet van racisten”

De Congolese president Joseph Kabila meent dat "sommigen in België nog altijd geloven dat Congo een kolonie is". Kabila, nog tot het einde van dit jaar president, vermoedt dat tijdens de voor 23 december geplande stembusgang "alles goed zal verlopen". Dat zegt hij in een interview met Le Soir. "Ik beschouw ons als vrije mensen, die geen verantwoording schuldig zijn aan een minister van Buitenlandse Zaken die zich in België bevindt."

89 reacties

  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    Kabila , wat heeft hij ooit gedaan voor zijn volk ? met de hulp van België kon hij zich jaren lang de zakken vullen ten koste van zijn land zijn mensen dat hij dit nu net durft te zeggen !
  • ka Van der Linden

    5 jaar geleden
    aaai, dat doet pijn.
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    de dictator is blijkbaar boos omdat karel hem die gouden tip niet heeft gegeven om zijn aandelen tijdig te verkopen voor de bankcrisis, kareltje heeft de gouden tip voor zichzelf gehouden dankzij zen madam
  • Ludovic De Beuckeleer

    5 jaar geleden
    zegt de dictator tegen de racist , we hebben genoeg in die bodemloze put van congo gestoken , nu al meer dan 60 jaar zolang heeft Belgë die niet als kolonie gehad , tijd dat ze op eigen poten staan want al wat wij daar hebben opgebouwd is in de kortste keren teniet gedaan.
  • Patrick De pauw

    5 jaar geleden
    Kabila een dief en De Gucht een racist maar toch reeds decenia stopt men geld in dat verloren gat Congo he