AFP
Volledig scherm
© AFP

Betoging ‘gele hesjes’ loopt uit de hand in Parijs: 265 mensen opgepakt, 110 gewonden, plunderingen en auto’s in brand gestoken

De betoging van de ‘gele hesjes’ in Parijs is volledig ontspoord. Tientallen auto’s gingen in vlammen op, bij banken werden ruiten ingegooid en straatmeubilair werd vernield. Minstens 19 metrostations in Parijs zijn gesloten, meldt het Franse BFM TV. In totaal werden er al 265 mensen opgepakt, volgens de politie vielen er minstens 110 gewonden, van wie 17 agenten. Vorig weekend bedroeg de schade aan vernielingen meer dan 1 miljoen euro. Ook op verschillende plaatsen in Nederland doken de ‘gele hesjes’ op. 

499 reacties

  • danny buyse

    5 jaar geleden
    @Karel Tichmann, meer scholing? Slimmer? Investeren hun geld? Ik noem dat het ergste soort van hebzucht en egoïsme net zoals wie eerst en veel maalt een gevaarlijke ingesteldheid is. De juiste filosofie en de waarheid is "hoe rijker je u zelf maakt hoe meer armoede je gaat creëren bij anderen. Hoeveel geld wordt er niet geïnvesteerd met veel winst op een corrupte manier?
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    In het journaal op de Franse zender TF1 is het woord 'anarchisten' gevallen. Bij ons blijven de media angstvallig rond de hete brij dansen.
  • jo vandenberghe

    5 jaar geleden
    Net zoals in belgie,trop is teveel.Ze moeten maar andere bronnen aanboren om te belasten.Hopelijk draait het niet uit op een ware volksopstand dan zijn de gevolgen niet te overzien.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    De regeringen volharden in de boosheid,zijn bepalen de prijs en persen de mensen uit ipv gewoonweg de prijs recht evenredig te maken aan de prijs die zeer laag is voor een vat,liever opstand scheppen en dan komen vertellen dat ze 't niet goedkeuren terwijl ze zelf aan de basis liggen,pas op voor volksopstand,je wil het niet meemaken
  • Luke Vincke

    5 jaar geleden
    Het probleem is dat die rijken als de grond te heet onder hun voeten wordt, altijd zullen weten te vluchten met hun privéjets en luxueuze jachten naar hun exotische buitenverblijven terwijl ze het gewone volk achterlaten in de miserie die de politici hebben veroorzaakt.