Foto ter illustratie - De Europese keuring van implantaten en andere medische hulpmiddelen laat te wensen over.
Volledig scherm
Foto ter illustratie - De Europese keuring van implantaten en andere medische hulpmiddelen laat te wensen over. © iStock

Keurders van medische apparaten raken zelf niet door keuring

De Europese keuring van implantaten en andere medische hulpmiddelen, gaande van pleisters tot infuuspompen, laat te wensen over. Dat schrijft De Tijd, in het kader van het onderzoek naar de veiligheid van medische implantaten, dat de krant samen met Knack en Le Soir voerde. 

3 reacties

  • Marc Spandel

    5 jaar geleden
    Ach, ze 'vergeten' over AIB-Vincotte te spreken (heb daar ook ervaring mee op gebied van las- controles 'in opdracht van de nmbs').
  • jo vandenberghe

    5 jaar geleden
    Het is compleet ongehoord dat mensen als proefkonijnen met slechte wisselstukken in de miserie gedrukt worden.Geld is een slechte raadgever,een probleem de merendeel van de specialisten zijn er zot van.Waarrom al die bvba waar ze samenhokken?Omdat ze elkaar niet kunnen missen?Neen om de belastingen te ontlopen.
  • Kris Willems

    5 jaar geleden
    Dat weet toch iedereen. De lobby van alle soorten medische producten is minstens zo machtig en even corupt als de wapenindustrie. De eerste betaald ganse regeringen en dokters en chirurgen om voor maximale verkoop en terugtrekking via de ziekenfondsen. De tweede overtuigd regeringen om op regelmatige tijdstippen ergens in de wereld opnieuw oorlog te voeren.