© AFP

Amerikaanse zakenman koopt Olympique Marseille: “Ik investeer 200 miljoen euro in de club”

Er is een einde gekomen aan het tijdperk “Dreyfus” bij Olympique Marseille. 20 jaar nadat Robert Louis-Dreyfus de Franse topclub in handen kreeg heeft de Amerikaanse miljardair Frank McCourt officieel Marseille overgenomen van diens vrouw Margarita Louis-Dreyfus.

dmm

De overname van Olympique Marseille sleepte al tien jaar aan. De Zwitserse miljardair Robert Louis-Dreyfus en topman van Adidas wou de club nog voor zijn dood in 2007 van de hand doen, maar alle overnamedeals sprongen af. Nadien kreeg zijn Russische vrouw Margarita de club in handen, maar ook zij slaagde er niet in om Marseille te verkopen. In 2011 verkocht zij wel haar aandelen van Standard Luik aan Roland Duchâtelet.

Een koper voor Olympique Marseille vinden bleek moeilijker dan een investeerder voor Standard. Maar maandag bereikte Margarita toch een definitief officieel met Frank McCourt. Die Amerikaanse zakenman was ooit eigenaar van de Amerikaanse baseballclub Los Angeles Dodgers.

Olympique Marseille staat al jaren in de schaduw van PSG, McCourt wil flink investeren om opnieuw te kunnen concurreren met de Parijzenaars. McCourt betaalt 45 miljoen euro voor Marseille en wil daarbovenop de komende vier jaar nog eens 200 miljoen euro investeren.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer