Jetair veroordeeld voor dood van Arnaud (11) in zwembad hotel

De verzekeraar van touroperator Jetair is veroordeeld voor de dood van een kind van elf. Arnaud, een jongen uit Henegouwen, verdronk in 2011 in het zwembad van een hotel, toen hij aangezogen werd door de filterinstallatie. Zijn moeder sleepte reisorganisator Jetair voor de rechter.

De burgerlijke rechtbank acht Jetair deels verantwoordelijk voor het ongeval. De verzekeraar moet ook 30.000 euro betalen.

Filterinstallatie

De elfjarige Arnaud verdronk vijf jaar geleden in het zwembad van een Tunesisch hotel, toen hij aangezogen werd door de filterinstallatie. De moeder diende daarop een klacht in tegen Jetair, de touroperator die haar de reis had verkocht.

Schadevergoeding

Vorig jaar erkende de verzekeraar van Jetair dat de touroperator een verantwoordelijkheid droeg bij de dood van het kind. "Europese Goederen- en Reisbagage Verzekeringsmaatschappij nv betwist de verantwoordelijkheid van nv Jetair niet, op basis van de wet van 1994", zei de advocaat van de verzekeringsonderneming toen.

De vermelde wet bepaalt dat de organisator van reizen verantwoordelijk is voor de goede uitvoering van het contract en voor feiten van nalatigheid door zijn werknemers en vertegenwoordigers. De verzekeringsmaatschappij stemt bijgevolg ook in met het betalen van een schadevergoeding. Er werd een bedrag van 12.500 euro voorgesteld, maar volgens de advocaat van de moeder van het slachtoffer volstond die vergoeding niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer