© rdr

Oudbergse schepencollege gekend

De samenstelling van het Oudbergse schepencollege voor de volgende legislatuur is gekend. CD&V schuift Lode Ceyssens naar voor als eerste burgemeester van Oudsbergen. Ann Knoops, de jongst verkozene, krijgt in 2021 een plaats in het schepencollege in opvolging van de Opglabbeekse burgemeester Benny Spreeuwers.

rdr

De Opglabbeekse burgemeester Benny Spreeuwers wordt dus eerste schepen in Oudsbergen. Tweede schepen Ilse Wervers ook uit Opglabbeek wordt in rangorde gevolgd door Marco Goossens, Hanne Schrooten en Kurt Plessers allemaal schepenen uit Meeuwen-Gruitrode. Schepen Jos Seutens uit Opglabbeek sluit dit rijtje af en wordt zesde schepen. “In Oudsbergen kiezen we er voor om met slechts zes schepenen te besturen, de twee extra schepenambten die we in kader van de fusie mochten installeren vullen we bewust niet in”, verduidelijkt burgemeester Lode Ceyssens deze keuze.

Benny Spreeuwers zet na drie jaar een stap opzij en maakt plaats voor gemeenteraadslid Ann Knoops, 25 jaar. Een nieuw gezicht in de politiek. Waarschijnlijk volgt er op dat moment ook een herschikking van de mandaten. "Hiermee zetten we de eerder aangekondigde verjonging door”, zegt Lode Ceyssens.

Ann Knoops is de jongst verkozene in de gemeenteraad van Oudsbergen. Benny Spreeuwers heeft met zijn 39 jaar, waarvan 24 jaar burgemeester en 12 jaar als schepen, de langste staat van dienst in de fusiegemeente Oudsbergen.

Wie welke bevoegdheden krijgt toegewezen, daar over bestaat nog geen duidelijkheid. “De komende weken voeren we hierover de laatste gesprekken”, zegt Ceyssens. De gemeenteraden van Oudsbergen zullen in de toekomst doorgaan op de vierde maandag van de maand en in het gemeentehuis in Meeuwen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer