Betoging ‘gele hesjes’ in centrum Brussel
Volledig scherm
Betoging ‘gele hesjes’ in centrum Brussel © Lukas

Vijf mensen gerechtelijk gearresteerd na protest ‘gele hesjes’ in Brussel

Na het protest van de 'gele hesjes' gisteren in het centrum van Brussel zijn vijf mensen gerechtelijk gearresteerd. Dat zegt het Brusselse parket. Drie van hen zijn na verhoor vrijgelaten. Twee andere verdachten, onder wie een minderjarige, zijn ter beschikking gesteld van de procureur.

11 reacties

  • Mario Bocque

    5 jaar geleden
    Klimaatmars met waarschijnlijk 15.000 welstellende betogers en de rest die niet meer kunnen betalen mogen verhongeren. Maak,de uitstoot van wagens 100% zuiver. Blijkbaar is dit perfect mogelijk met aangepaste motor en brandstof. Probleem opgelost. Ik heb zo de indruk dat de regeringen dit hier in Europa gewoon willen uitlokken alhoewel het technisch mogelijk is om de uitstoot bij brandstofwagens zuiver te maken.
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    maar 5...die maandag toch al terug amok mogen gaan lopen??...och ja...justitie zou eens moeten werken...wie gaat die twee politie-combi's betalen...wij weer..niet de dader(s)...
  • geert Deruick

    5 jaar geleden
    Ze zouden beter de ministers die de bevolking bestelen en oplichten oppakken... En ze ook nadien niet meer vervangen, ze zijn met veel te veel voor ons kleine landje!
  • Sjonny Martero

    5 jaar geleden
    Protest voeren? Om te beginnen allemaal rode diesel tanken. Je treft er alleen de staatskas mee. Pakkans? Praktisch geen. Mijn buurman rijdt al 20 jaar met rode diesel. Momenteel bespaar hij 2500 euro per jaar. Als hij nu een boete zou hebben? Er ligt 1250 euro klaar die hij met plezier zal betalen. Ik kan hem geen ongelijk geven. Proberen waard.
  • leen hanssens

    5 jaar geleden
    Amaai. Zoveel, 5 !!