De G20-top vindt plaats in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.
Volledig scherm
De G20-top vindt plaats in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. © AFP

Kritiek op slotverklaring G20-landen: “Zwakste verklaring ooit”

De G20-top in Buenos Aires, waar de staats- en regeringsleiders van de twintig belangrijkste economieën de voorbije dagen verzamelden, werd zaterdag klassiek afgesloten met een slotverklaring, maar die krijgt kritiek. Door de verdeeldheid op de top blijft het document erg vaag. “Het gaat om de zwakste verklaring ooit”, meent Thomas Bernes, expert bij het Centre for International Governance Innovation. Ook ngo’s reageren scherp.

29 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Ach, ze hebben eens kunnen tafelen en een woordje kunnen zeggen. Ik geloof niet meer in die topconferenties. Het blijft bij intenties en na tien jaar herbevestigen ze dat nog eens en nadien nog eens. Wat is het kostprijsje trouwens van die zo drukke kalender. van internationale topontmoetingen ?
  • Pieter Martens

    5 jaar geleden
    De burgemeester van Waver mis ik op de foto,Charles Michel.
  • Roger Duyssens

    5 jaar geleden
    Het is duidelijk dat het protectionisme en het onvriendelijke klimaatbeleid van de US elke duidelijke en progressieve slotverklaring in de weg staat. Als de regering Trump op dit punt geen toegevingen doet zal Poetin ook nooit toegeven in het geschil met Oekraïne. Trump heeft gewonnen hij zei : Amerika (ik) moet terug de grote baas zijn van de hele wereld. Hij is erin geslaagd.
  • André Van der Poorten

    5 jaar geleden
    Nadien hebben ze hun voeten nog eens onder tafel gestoken en ..... ze dronken een glas , deden een plas en alles bleef zoals het was !
  • Hubert Van Herck

    5 jaar geleden
    Een heel leger stromannen per hoofd, heeft de top maandenlang voorbereid, zodat de heren en dames regeringsleiders zich vol kunnen schrokken en naar voorstellingen kunnen gaan kijken ipv hun wérk te doen. Totaal beneveld zelfs geen deugdelijke tekst meer kunnen maken, keren zij huiswaarts. Was een leuke vakantie dus... volledig politiek aanvaardbaar.