VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Skiën bij start december: straks onmogelijk?

In de Alpen zijn bijna alle skigebieden open. Begin december is de officieuze start van het nieuwe winterseizoen. Voorlopig toch nog, want door de klimaatsverandering schuift de sneeuwgrens jaar na jaar op. Wordt skiën binnenkort onmogelijk of onbetaalbaar? VTM-weervrouw Jill Peeters zoekt het uit in Ischgl, in Oostenrijk, op een internationale conferentie van weerspecialisten.

15 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Robrecht,vroeger kon men ook zomerskien in de alpen en wel ELKE zomer. Het feit dat u dit aanhaalt,bewijst hoe uitzonderlijk het tegenwoordig is en veel zegt over de veel te warme jaren die we hebben.
  • Fredien Vandervekens

    5 jaar geleden
    Geen "ski-pret" ? Teleurgestelde happy few ? Het zij zo ! Als het licht maar brandt op nieuwjaarsdag ! En de taart niet bevriest !
  • Philippe Sansens

    5 jaar geleden
    @Frank Deville : de nagel helemaal en recht op de kop
  • philippe Schoonheere

    5 jaar geleden
    Wij gaan al 30 jaar skien. Voor de periode tot Nieuwjaar is het normaal. Altijd zo geweest.
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    de winter 2017/2018 kende een lang niet meer geziene sneeuwmassa op en niet alleen in de Alpen ook in Spanje, Mallorca, Canarische eilanden, England bijvoorbeelddat 50.000 doden meer telde dan anders door het zeer koude winterweer....Tot midden juli 2018 kon men zomer skiën in de Sierra Nevada boven Granada.Tijd dat de belgische weerprofeten zich aan de feiten houden en de voorspellingen overlaten aan de rampfantasten...…...