© Google Street View

Vrouw (87) gered dankzij dagelijks stukje taart

De 87-jarige Doreen raakte afgelopen weekend plots niet meer uit haar bad. Maar liefst vier dagen lang overleefde de vrouw op kraantjeswater, bang dat niemand haar zou vinden voor het te laat was. Gelukkig sloeg een medewerker van het restaurant waar ze regelmatig een stukje taart ging eten op tijd alarm.

nkdr

Doreen Mann, uit het Engelse Southend, was op woensdag nog in het restaurant geweest, maar de volgende dagen zagen ze de vrouw er niet. De eerste paar dagen stelden ze zich er geen vragen bij, maar toen de vrouw op maandag nog steeds niet langsgekomen was, trok Sonia Conigrave aan de alarmbel.

“Ze was al een paar dagen niet langsgeweest, en ook op zaterdag kwam ze niet. Iets wat ze anders wel altijd doet. Maar ik dacht dat haar familie uit Chelmsville misschien op bezoek was. Op maandag kwam ze weer niet, en het beste wat ik kon doen was de politie bellen omdat ik bezorgd was. Gelukkig had ik haar adres zodat de politie kon gaan kijken of alles in orde was”, vertelt de dienster van het restaurant.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De politie vond de vrouw, bedekt met handdoeken, in haar badkuip nadat ze hulpgeroep hadden gehoord eenmaal ze in haar huis waren. “Ik mag me gelukkig prijzen dat ik hier zit. Het was beangstigend omdat ik niet wist hoe lang ik daar zou vastzitten”, aldus Doreen. “Ik wilde een bad nemen, maar toen ik eruit wou komen, ging dat niet. Ik lag daar maar tot de politie kwam. Dankzij Sonia kwam de politie die mij vond. Ze is mijn beste vriendin, ik bezoek het restaurant ook al jaren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De oude vrouw heeft nu ook een sleutel gegeven aan Sonia, zodat zij te allen tijde bij haar binnen kan. Sonia op haar beurt gaat Doreen een gsm geven zodat de vrouw haar kan contacteren als er iets mis is. Hoewel Sonia zegt dat Doreen een sterke vrouw is, maakte het voorval toch een diepe indruk op de vrouw. “Als zij (Sonia) er niet was geweest, zat ik daar waarschijnlijk nog. Ik heb mezelf rustig gehouden en gedacht dat ik niet mocht panikeren, maar dit wil ik nooit meer meemaken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer