© GOYVAERTS/GMAX Agency

Buyens en Vermeiren leiden Lierse Kempenzonen naar tweede thuiszege

Lierse Kempenzonen heeft zijn tweede thuiszege van het seizoen beet. De Pallieters zwoegden zich zaterdag op het eigen Lisp naar een 2-1 winst tegen Rupel Boom. Yoni Buyens en Simon Vermeiren scoorden voor de Lierenaars.

kugu

De nederlaag bij het bescheiden Châtelet-Farciennes had zijn sporen nagelaten in de basiself bij Lierse Kempenzonen. Zo werden naast de geschorste Youssef Boulaouali en de geblesseerde Jarno Molenberghs ook doelman Bo Geens en linkerflank Mathiece Nelissen richting invallersbank afgeserveerd. Dat gold evenzeer voor routinier Augusto Da Silva, die na een reeks mindere prestaties aanvankelijk ook in de dug-out bleef. Met Senne Vits, Naim Boujouh, Devon Maes, Toon Janssen en Jens Meeus werden zo vijf nieuwe gezichten opgewaardeerd.

Winnen en eindelijk die tweede thuiszege happen. Het was de duidelijke opdracht waarmee de Pallieters zaterdagavond de grasmat van het Lisp betraden. Aanklampen in afwachting van versterking tijdens de winterstop het doel op de korte termijn. Nadat eerst via Schaessens en Buyens een schot werd afgeblokt leek Lierse Kempenzonen iets voorbij het kwartier op de goede weg. Janssen vond Buyens aan de tweede paal en die tikte zijn vijfde van het seizoen probleemloos voorbij Rausin. Maar nog voor het halfuur gaven de Lierenaars die bonus opnieuw weg, nadat thuisgoalie Vits zich afschuwelijk miskeek op een voorzet van De Looze en Walen maar had binnen te tikken. Rupel Boom had voor de pauze zelfs nog meer in het vet liggen, maar Laureys mikte alleen voor Vits voorlangs.

Veel werk voor Lierse Kempenzonen dus na de pauze. Al kreeg Janssen meteen een huizenhoge kans voorgeschoteld op aangeven van Vermeiren, maar de middenvelder besloot op Rausin. Nog slordiger verging het Laureys minuten later aan de overzijde. De pijlsnelle aanvaller ging voorbij Vits, maar besloot slordig in het zijnet. Een goal hing in de lucht en die volgde ook, toen de sluwe Vermeiren op de loer lag en genadeloos in de korte hoek besloot. Wat later leek zelfs de 3-1 in de maak, maar de kopbal van Van der Veken zoefde naast. Yoni Buyens besloot ook nog een keer in het zijnet, desondanks trokken de Pallieters hun tweede thuisoverwinning van het seizoen over de streep. Zo blijft Lierse flirten met zijn beoogde vierde plaats.

LIERSE KEMPENZONEN: Vits, D’Onofrio, Van der Veken, Wils, Boujouh, Sols, Janssen (80’ Maus), Buyens, Maes (64’ Da Silva), Meeus (73’ Kuete), Vermeiren.

RUPEL BOOM: Rausin, De Looze, De Paepe, Kerstenne, Spaenhoven, Augustynen, Put, Schaessens (76’ Geudens), Willems (76’ Siebens), Walen (84’ Doncos), Laureys.

DOELPUNTEN: 17’ Buyens 1-0, 28’ Walen 1-1, 51’ Vermeiren 2-1.

GELE KAARTEN: 43’ De Looze, 79’ Augustynen.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Vanboven.

TOESCHOUWERS: 3.200.

MEER OVER Eerste Amateurklasse

Meer sportnieuws