REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Duizenden klimaatbetogers trekken door Berlijn en Keulen

BuitenlandIn de Duitse steden Berlijn en Keulen zijn duizenden mensen op straat gekomen voor een klimaatmars. De initiatiefnemers telden 36.000 deelnemers, maar volgens de politie waren het er minder dan de helft. De demonstranten eisen dat Duitsland snel stopt met elektriciteit op te wekken uit kolen.

9 reacties

  • Rania Desaegher

    5 jaar geleden
    Overbevolking is het probleem, die wind- en zonne-energie zijn doekjes voor het bloeden. Niemand woont trouwens graag in de buurt van windmolenparken, zij veroorzaken een voortdurend geluid en landschaps vervuiling. Wetenschappers zijn het trouwens niet eens over de invloed van de mens op het klimaat, maar ja , men moet iets doen tegen de verveling zeker.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    De mens is alles aan het opsouperen. Zonneënergie en windenergie zijn gratis. Maar politici durven geen grote acties ondernemen (al 30 jaar lang niet) om een deftige infrastructuur op poten te zetten of om nog maar te investeren in goedkopere en meer praktische toepassingen; schrik dat mensen minder belastingen zullen betalen op nutsvoorzieningen in handen van multinationals.
  • Roland Vanlerberghe

    5 jaar geleden
    Wat willen ze eigenlijk?, de BRD is een zwaar geïndustrialiseerd land en heeft voor de welvaart van zijn bevolking energie en veel energie nodig, tot voor enkele jaren was het "Nein danke" tegen kernenergie en de kerncentrales gingen dicht maar werden vervangen door kolen, wat nu? Nu is het "Nein Kohle". Wat is het alternatief want met zonnepanelen etc kom je er niet, armoede? Het echte probleem is overbevolking want iedere burger vervuilt het milieu.
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Zon en wind zijn er niet altijd en water hebben ze niet genoeg, wat blijft er dan over? Duur Russisch gas en goedkope kolen. Moesten ze hun kerncentrales maar niet (al deels) gesloten hebben...
  • Els P

    5 jaar geleden
    Maeng Saab: helemaal juist. Klimaat redden én kinderen verwekken zal nooit lukken. De mens wil het klimaat redden om er weer te van kunnen profiteren. Als men tegen mij over het klimaat begint vraag ik "heb je kinderen?", meestal rond ik het gesprek dan af.