WK hockey (m) - Red Lions staan voor belangrijke clash tegen India

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zondag (om 14u30 Belgische tijd) wacht met gastland India (FIH 5) voor de Red Lions (FIH 3) een mogelijk beslissend duel voor de eerste plaats in groep C op het WK hockey in het Indiase Bhubaneswar. Beide landen wonnen onlangs hun openingswedstrijd in de poulefase. India haalde zwaar uit (5-0) tegen Zuid-Afrika (FIH 15), terwijl de Red Lions geen overschot hadden tegen Canada (FIH 11) en afklokten op een 2-1 zege. Enkel de poulewinnaar gaat rechtstreeks naar de kwartfinales en zo zal het duel tussen de sterkste twee landen uit de groep waarschijnlijk doorslaggevend worden. De nummers twee en drie uit de groep zijn nog niet uitgeschakeld, maar spelen nadien barrages om toch nog bij de laatste acht te geraken. Een scenario dat de Red Lions logischerwijs willen vermijden.

"Het wordt interessant om te zien hoe India zondag zal omgaan met de druk van het thuisvoordeel. Gaan ze zichzelf overstijgen of zullen ze juist van hun kwaliteiten verliezen? Dat zullen we moeten afwachten", bekende bondscoach Shane McLeod.

De Red Lions zijn in India op zoek naar hun eerste internationale titel, na zilveren medailles op de Spelen (2016) en het EK (2013 en 2017). Op zaterdag 8 december sluiten ze de groepsfase af met het duel tegen Zuid-Afrika.

bron: Belga