Momenteel proberen duizenden migranten uit Midden-Amerikaanse landen asiel aan te vragen in de VS.
Volledig scherm
Momenteel proberen duizenden migranten uit Midden-Amerikaanse landen asiel aan te vragen in de VS. © REUTERS

Midden-Amerikaanse landen willen armoede en emigratie aanpakken

Mexico, Guatemala, Honduras en El Salvador zijn overeengekomen om gezamenlijk de armoede te bekampen en zo het aantal mensen dat vlucht naar de Verenigde Staten te verminderen. De Midden-Amerikaanse landen hebben in de marge van de eedaflegging van de nieuwe Mexicaanse president hierover een intentieverklaring ondertekend.

8 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Zo lang het maar bij een intentieverklaring blijft. Want anders maakt de CIA wel wat aangepaste plannen. En als het echt uit de hand loopt stuurt de VS wel wat mariniers.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Veel blablabla en onnodige onkosten voor een onnozele intentieverklaring. Iemand zou eens de intentieverklaringen van de laatste 20 jaar moeten inventariseren. Die landen hebben nochtans heel veel mogelijkheden met een degelijke gezinsplanning, degelijk onderwijs, eco-toerisme, eco-handel, degelijke wegen. Zo simpel is dat uiteindelijk.
  • wim rooyakkers

    5 jaar geleden
    Maar zoals zo vaak in de politiek,het blijft bij mooie woorden.en misschien zouden na 80jaar de Afrikaanse landen eens samen aan tafel moeten gaan zitten,want ook daar loopt het de spuigaten uit, ondanks miljarden steun ,maar die belanden in de verkeerde zakken.
  • Toni Wauters

    5 jaar geleden
    De enige echte oplossing is in hun land de corruptie op grote schaal aanpakken in de regering zelf. Dan zal het volk op een normale manier kunnen leven door sociale voorzieningen.
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Mooi initiatief, men zou in Afrika ook dergelijk initiatieven moeten nemen. Of is men daar te corrupt voor of zo, of spelen andere zaken mee, het geloof?