In Duitsland werd naar aanleiding van de klimaatconferentie al geprotesteerd tegen het gebruik van steenkool.
Volledig scherm
In Duitsland werd naar aanleiding van de klimaatconferentie al geprotesteerd tegen het gebruik van steenkool. © EPA

Klimaatconferentie Katowice cruciaal om Parijs in praktijk om te zetten

Vandaag start in het Poolse Katowice de jaarlijkse Klimaatconferentie. Daar zullen de deelnemende landen proberen om een bindend kader af te spreken om het Klimaatakkoord van Parijs in praktijk om te zetten.

11 reacties

  • emiel wouters

    5 jaar geleden
    Onze doelstellingen zijn bijna gehaald, we hebben al 1,5 nog een 0,5 te gaan. nu dat wij zover waren willen ze het tegen 2050 nog verhogen. Of zie ik het verkeerd. Dan moeten toch alle arme landen ons geld terug geven die bij ons emissie rechten gekocht hebben. Of zie ik het WEERAL verkeerd. dan hebben ze weeral niet goed vertaald. Dju toch.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Ik denk dat het onhaalbaar is: enerzijds heb je een massa consumenten die online alles eten en bestellen van heel ver, met airconditioning in de zomer en zwembaden en op reis gaan etcetera en die gaan dat niet laten vallen. Fossiele grondstoffen is in handen van multinationals die geen greintje geweten hebben. geboortebeperking is een taboe-onderwerp. Sms wil ik wel eens positief zijn, maar eigenlijk denk ik dat vee mensen het zwaar te verduren gaan krijgen.
  • robby saerens

    5 jaar geleden
    Stop al eens met wereldwijde ontbossing ! 1/3 Van Belgie wordt er jaarlijks al alleen in Brazilie omgekapt .
  • Filip Catz

    5 jaar geleden
    Het ijs op de polen komt niet terug, integendeel. We hebben gewacht van iets te doen tot het bijna te laat was, en dat iets was te weinig. En neen ik ben geen doemdenker, maar ik vind dat men er nu reeds niet meer naast kan kijken. De mensheid zou zich beter beginnen bezighouden met overlevingsstrategieën, in plaats van nog tevergeefs trachten de Global Warming tegen te houden.
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Enkele paletten opbranden om hen te verwarmen is geen luchtvervuiling??