3 op 4 Vlamingen veranderen nooit van ziekenfonds hoewel het bijzonder makkelijk is en voordeliger kan zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
3 op 4 Vlamingen veranderen nooit van ziekenfonds hoewel het bijzonder makkelijk is en voordeliger kan zijn. © Steven Richardson

Van ziekenfonds veranderen? Fluitje van een cent! Expert Michaël Van Droogenbroeck geeft tips

Een vergelijking van ziekenfondsen loont, want zowel de premies als de voordelen kunnen sterk verschillen. Overstappen naar een ander ziekenfonds is trouwens bijzonder makkelijk. Nochtans toont recent onderzoek dat drie op de vier Vlamingen nog nooit van mutualiteit veranderde. Expert Michaël Van Droogenbroeck geeft advies over hoe u best kan veranderen. 

7 reacties

  • fu fu

    5 jaar geleden
    Het ziekenfonds is het ziekenfonds, Bond Moyson, katholiek of liberaal. Ik heb geen vertrouwen in onafhankelijke ziekenfondsen. Waarom worden die niet gepromoot? Stop gelijk al je geld in een privé-bank. Mensn willen bedrogen worden.
  • gilberte Vergaelen

    5 jaar geleden
    Hier worden de vreemdelingen en asielzoekers gratis geholpen door het ziekenfonds. Maar wij dragen wel bij om die nietsnutten te steunen.
  • Mathieu Vandelook

    5 jaar geleden
    Vorig jaar overgeschakeld naar HZIV toen ik hoorde dat er een gratis ziekenfonds was. Dienstverlening is top, gratis enveloppes om doktersbriefjes op te sturen en terugbetalingen zijn altijd binnen de 2 weken in orde!
  • Charlie Vanderperre

    5 jaar geleden
    Eugeen ! Hebt overal slimme en domme !! Betaal jij maar verder !
  • Patrick DE CLUS

    5 jaar geleden
    Al decennia lang lid van HZIV, perfecte (kosteloze) dienstverlening !!!