Mohamed Abdeslam: "Ik vraag mijn broer om te spreken"

Mohamed Abdeslam, de broer van terreurverdachte Salah Abdeslam, heeft zijn broer gesmeekt om eindelijk te spreken. Hij deed dat tijdens een uitzending van "RTL Soir" op de Franse zender RTL. "Hij is steeds meer in zichzelf gekeerd", zei hij.

Mohamed Abdeslam vertelde op tv dat hij de houding van zijn broer sinds zijn arrestatie zag veranderen. "Tijdens mijn bezoeken aan België had ik het gevoel dat hij bereid was te praten. Maar enkele maanden later zit er een heel ander persoon voor mij. Ik heb echt kunnen vaststellen hoe hij meer in zichzelf gekeerd en meer gesloten is". Mohamed Abdeslam vreest ook dat zijn broer sinds zijn opsluiting nog meer geradicaliseerd is.

Salah Abdeslam is de enige arrestant na de aanslagen van 13 november in Parijs. Hij werd opgepakt in Brussel en in april overgeleverd aan Frankrijk. Volgens de onderzoekers was hij zeer nauw betrokken bij de voorbereiding van de aanslagen, maar hij weigert al maandenlang om te praten. Vorige week beslisten zijn advocaten daarom om hem niet langer te verdedigen.

Mohamed Abdeslam smeekt zijn broer nu om dat stilzwijgen te verbreken. "Ik vraag aan mijn broer om te spreken. Ik wil weten wat hij precies gedaan heeft, wat er gebeurd is voor en na de feiten". Mohamed zegt veel te verwachten van het proces, maar als zijn broer Salah blijft zwijgen, vreest hij "dat het voor ons allemaal zal uitdraaien op een ontgoocheling."

Meest gelezen