Minister Koen Geens was deze middag te gast in het VTM Nieuws.
Volledig scherm
Minister Koen Geens was deze middag te gast in het VTM Nieuws. © VTM Nieuws

Valt regering over Migratiepact? “België riskeert internationale reputatie”

VN-MigratiepactValt de federale regering door het VN-migratiepact? Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) denkt van niet. “Ik ga ervan uit dat we zondag nog een regering hebben”, zegt hij in de studio’s van VTM NIEUWS. Minister Geens zegt wel dat hij “geschrokken” is van de manier waarop de N-VA zich nu opstelt. “België riskeert zijn internationale reputatie. Het is heel moeilijk om nu onze rug te keren.”

438 reacties

  • Wilfried DE HERT

    5 jaar geleden
    Is de reputatie hier belangrijk of de inhoud van het pact.
  • Dirk Thyssen

    5 jaar geleden
    Die onozelaar zou beter zijn werk doen waar hij rijkelijk voor betaald wordt, namelijk de criminelen een deftige straf geven en hun die ook effectief laten uitzitten . Die man loopt nu al jaren onzin uit te kramen en zou tegen zichzelf moeten beschermd worden. Trouwens wat doet een niet verkozene in de regering ???
  • Roger Declercq

    5 jaar geleden
    Welk respect? Dat is al lang verloren. Als dit pact niet bindend is, waarom heeft men het dan opgesteld?
  • Denis Stock

    5 jaar geleden
    We staan in de top 3 van landen met de hoogste belastingdruk. Dat is inderdaad niet zo belangrijk dat e bevolking dit moet blijven slikken, het gezichtsverlies lijden dat is voornaam. Het is niet het uithangbord wat telt maar wat de burger op tafel geserveerd krijgt.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De trado's proberen de schuld in de schoenen van N-VA te schuiven met begrippen waar geen mens wakker van ligt. Het pact zoals het nu opgesteld is vormt een risico voor ons land, en voor alle landen met de scheiding der machten. Dat bevestigt men ook Nederland, Duitsland en Frankrijk. Onze reputatie kan er alleen maar op vooruit gaan als wij trendsetter zijn om niet toe te geven aan het ondermijnen van onze rechtstaat.